Welcome, Guest. Please Login or Register
UGENE Bulletin Board
  Welcome to our forum.
  HomeHelpSearchLoginRegister  
 
 
Page Index Toggle Pages: 1
Error with Classify Sequences with DIAMOND element (Read 795 times)
Jan 21st, 2021 at 3:32pm

zachary33   Offline
YaBB Newbies

Posts: 3
*
 
I am using the "Classify Sequences with DIAMOND" element in a workflow for De Novo Assembly of Nanopore reads.

When I run the workflow, it returns the error "Invalid genetic code: 1" under the "Classify Sequences with DIAMOND" element.

What does this mean?

Is there another DIAMOND database I should use? Or could it be another issue upstream in the workflow/pipeline?

I am using the default database (UniRef50) and have also tried using my own DIAMOND database, but the same error occurs.

Thank you for your advice.
 
IP Logged
 
Reply #1 - Jan 22nd, 2021 at 3:33pm

Dmitrii Sukhomlinov   Offline
YaBB Administrator
Russia

Gender: male
Posts: 54
*****
 
Hello,

First of all, make sure, that the "DIAMOND" element input port is set to the correct output of SPAdes (see the attached picture).

Also, make sure, that you use the last UGENE v. 37 (there were some problems with diamond which were fixed).

If both points are OK, please, share your data with me if it's possible and I will try to reproduce the problem.
 

Screenshot_1_001.jpg (241 KB | 63 )
Screenshot_1_001.jpg

Best regards,
Dmitrii Sukhomlinov,
UGENE team.
IP Logged
 
Reply #2 - Apr 2nd, 2021 at 10:55am

Bobby Rencher   Offline
YaBB Newbies

Posts: 4
*
 
I have joined this community and look forward to seeking more.
 
IP Logged
 
Page Index Toggle Pages: 1